L'aportació dels migrants és necessària per enfortir l'economia social i solidària

L'associació MigrESS presenta les conclusions d'un estudi en el marc de l'Escola d'Estiu de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya

per Redacció

Societat, Economia

Escola d'Estiu de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya
Escola d'Estiu de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya | Xevi Pujol

La Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) ha fet parada a Ripoll en el marc de la tercera escola d’estiu que organitza, amb la programació d’activitats a Barcelona, Mataró, Sabadell, Terrassa i el Prat de Llobregat. A la biblioteca Lambert Mata, s’han reunit representants de diverses entitats amb un objectiu ben clar: "com hem de mirar les migracions des de l'economia solidària" ha apuntat el membre del grup local de la XES, Gaspar Tarrida.

S’han presentat les conclusions d’un estudi de l’associació MigrESS que apunta que l’aportació de les persones migrades és necessària per enfortir l’economia social i solidària. D’aquesta manera, s’evitaria fomentar el racisme i així aconseguir una integració real dels nouvinguts. Segons l’associació, els migrants suposen el 20% de la població, i per tant, cal més interculturalitat.

La trobada a Ripoll ha estat possible per la constitució fa un any i mig del grup local de la Xarxa, que organitza altres activitats de manera periòdica.