Ripoll homenatja la figura de Jaume Serra

Durant molts anys va ser el president de l'Agrupació Sardanista de Ripoll

per Redacció

Societat

Homenatge de Ripoll a Jaume Serra
Homenatge de Ripoll a Jaume Serra | Abril Chinchilla

L’Agrupació Sardanista de Ripoll ha reconegut la figura del qui va ser president de l’entitat, en el marc dels 65 anys de l’aplec. Jaume Serra va treballar al llarg de la seva vida pel foment de la sardana al bressol de Catalunya, amb una extensa vinculació amb l’entitat. Una de les sardanes que s’ha escoltat durant la jornada central ha estat “Jaume de Can Escloper”, dedicada la seva persona. L'actual president de l'Agrupació, Ernest Roura, i l'alcalde, Jordi Munell, han lloat la seva figura.

També s’han escoltat i ballat altres composicions. Per exemple, “Ripoll, 1893” de Ricard Viladesau, amb la presència de la seva viuda i la seva filla, i l’emblema de l’aplec ripollès, “Ripoll, Vila Comtal”. Tampoc ha faltat “Mil·lenari Oliba”, en un Passeig Ragull que ha reunit menys participants que en anys anteriors. La falta d’ombra ha tornat a ser un handicap tal i com va passar el 2017, segons Ernest Roura. A més, la disputa de la final del mundial de futbol també ha restat assistència, ha afegit Roura.

L’audició de la Cobla Contemporània a la plaça de la Llibertat i el concert de la Cobla Sant Jordi al Claustre del Monestir han arrodonit el cap de setmana sardanista a Ripoll.