28 alumnes de Catalunya i Andorra participen al Curs Internacional de Música de Ripoll

La campdevanolenca Gal·la Coll serà una de les protagonistes del concert de les "Joves Promeses"

per Redacció

Societat, Cultura

Gal·la Coll protagonitzarà el concert de les "Joves Promeses"
Gal·la Coll protagonitzarà el concert de les "Joves Promeses" | Laura Segur

Dels 28 alumnes de Catalunya i Andorra que enguany participen al curs internacional de música de Ripoll, 9 són estudiants de piano, una de les xifres més altes dels últims anys. El piano és un dels instruments, juntament amb el violí, que necessita més treball de fons per arribar a ser un professional de primera, sense oblidar el talent i la sort. El curs ripollès té una rutina molt marcada pel que fa a la formació però sense menystenir el temps d’esbarjo. En Dani Ligorio, responsable d'impartir els coneixements del piano, és un dels professors més veterans del curs ripollès, que ja acumula 30 edicions.

Tots els alumnes d’aquest 2018 podran ensenyar el que han après en el concert que hi ha previst per diumenge a l’església de Sant Pere. Un dia abans, els professors mostraran la seva qualitat al claustre del Monestir.

 

El cap de setmana més intens del festival internacional de música de Ripoll començarà divendres amb el concert de les “Joves Promeses”. Enguany una de les protagonistes és la campdevanolenca Gal·la Coll, que té previst oferir un recital de mitja hora, amb obres de compositors com Chopin, Schubert i Haydn. Coll va ser una de les alumnes més destacades del curs passat i per aquest motiu, ha estat mereixedora d’aquesta oportunitat. Un fet que no s’esperava gens.

Tot i haver començat a tocar el piano amb només 6 anys, Coll té molt clar que compaginarà l’estudi de l’instrument amb la universitat. Moltes coses canviaran després de l’estiu.

L’altra part del concert la protagonitzarà Isaura Guri amb el seu violoncel. El professor Eudald Dantí exercirà de pianista acompanyant. La cita és a l’església de Sant Pere a partir de dos quarts de vuit del vespre.