Toses tanca una bona festa major

La gran anècdota és que els veïns han hagut d'"oficiar" la missa en honor als patrons de la vila

per Redacció

Societat

Els veïns de Toses han fet possible seguir amb la tradició de la missa solemne un any més
Els veïns de Toses han fet possible seguir amb la tradició de la missa solemne un any més | Muti Saló

Toses es recupera avui d’una festa major molt intensa. Han estat tres dies de gran activitat, amb moltes experiències i anècdotes per recordar. La més cridanera és que els propis veïns han hagut d’oficiar la missa solemne, en honor als dos patrons de la vila, Santa Magdalena i Sant Cristòfol, tal i com ha explicat el regidor de cultura i de festes, Josep Estragués. Amb l’ajuda d’internet, s’ha pogut seguir amb la tradició un any més, que també marca la benedicció dels pans i el popular sucamuia. Aquesta última és una de les activitats que diferencien la celebració de Toses.

També hi ha hagut gran participació en altres activitats programades com la tarda de concert o els jocs gegants, que han fet les delícies de petits i grans. A més, el sopar popular, que serveix per donar el tret d’inici a la festa, compta cada vegada amb més adeptes. La festa major és el resultat d’un treball comú entre la comissió de festes i l’ajuntament.

Aquest 2018 el temps ha acompanyat més del que s’esperava. Les previsions, en aquest sentit, eren bastant més pessimistes.