ERC Ripoll aposta per reivindicar els establiments històrics de la vila

Els republicans presentaran una moció per ajudar a mantenir oberts aquests comerços

per Redacció

Societat, Política

Els republicans presentaran la moció al pròxim ple de la capital
Els republicans presentaran la moció al pròxim ple de la capital | Xevi Pujol

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Ripoll vol que s'aposti i es reivindiquin els establiments centenaris o emblemàtics de la població. Els republicans consideren que cal impulsar una sèrie de mesures perquè es tracta «d'elements molt importants per al teixit social de la vila i, al mateix temps, per la fesomia urbana», expliquen en un comunicat.

Per aquest motiu, ERC portarà al pròxim ple municipal, que tindrà lloc dimarts vinent, una moció per reconèixer aquests establiments. Així mateix, posaran sobre la taula mesures com dissenyar un pla d'actuació per ajudar a mantenir-los oberts o la creació d'un distintiu que ajudi a identificar-los. Els republicans defensen que «amb els anys els establiments històrics han esdevingut patrimoni de la vila i creiem que hem de destacar-ne l'autenticitat».

Per tal que les accions que plantegen arribin a bon part, ERC proposa la creació d'un cens d'establiments històrics, oberts fa més de cent anys i oberts fa més de cinquanta, i la creació i difusió d'una guia d'aquests comerços.