El tercer trimestre del 2018 comença amb un augment de l'atur

El juliol es va tancar amb 883 aturats, 17 més que el juny

per Redacció

Economia

Gràfic Atur Juliol 2018
Gràfic Atur Juliol 2018 | Redacció

El tercer trimestre del 2018 ha començat amb un ascens de l’atur, després de tancar el segon amb un dels descensos més notables dels últims temps al Ripollès. L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que el juliol es va tancar amb 883 aturats.. Això suposa un augment de 17 persones a les llistes de l’oficina de treball de Ripoll respecte al juny, que es va tancar amb 866 aturats. La bona notícia és que l’atur registrat es manté per segon mes consecutiu per sota de les 900 persones sense feina.

A la capital de comarca és on hi ha més persones sense feina amb 462. És la vila on l’ascens ha estat més accentuat, amb 21 aturats més respecte al juny. Segueixen Sant Joan de les Abadesses, amb 114, i Campdevànol, amb 107. A les Valls, 56 aturats a Camprodon i 46 a Ribes de Freser. Segons les mateixes dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, hi ha aturats a tots els municipis del Ripollès. Pardines repeteix com l’únic municipi de la comarca amb només un desocupat. Tampoc hi ha hagut variació del nombre d’aturats a Campelles, Gombrèn, Ogassa, Queralbs, Sant Joan de les Abadesses i Setcases.

En el conjunt de Catalunya, la reducció de l’atur s’ha moderat però segons els responsables del departament de Treball això és positiu perquè ha baixat en sectors com la indústria i la construcció.