El ribatà Sergi Bonshoms viu en primera persona el terratrèmol de Lombok

Ha pogut arribar a Bali sa i estalvi, i té previst tornar a Catalunya aquest dimecres

per Redacció

Arreu

El jove de Ribes de Freser espera no tornar a viure una situació similar mai més
El jove de Ribes de Freser espera no tornar a viure una situació similar mai més | Sergi Bonshoms

Com a mínim hi ha un ciutadà del Ripollès que ha viscut el segon terratrèmol que s'ha registrat en una setmana a la illa de Lombok, a Indonèsia. Es tracta de Sergi Bonshoms Sala, un jove de trenta anys de Ribes de Freser que porta dies gaudint d'unes vacances al sud est asiàtic. Aquest segon sisme ha causat almenys 98 persones mortes i centenars de ferits.

Bonshoms ha explicat a aquest mitjà que tot plegat ha estat com una "pel·lícula de terror". En el moment del sisme, estava prenent una cervesa en un restaurant a primera línia de la costa amb la resta dels companys de viatge. Eren al voltant de les vuit del vespre, i de sobte, va començar a "tremolar el terra" i després afirma que tot va "rebentar". Es va mirar amb els seus amics i tots van cridar "terratrèmol". Van sortir a fora del local, i en aquell moment, ell va caure del "que es movia el terra". Explica que "queien teulades, les llums van rebentar totes, un caos total". A partir d'aquí, a tots els afectats els van fer estar a la platja per precaució però més tard, van haver d'entrar de nou a l'interior de l'illa, "fins a una muntanya" pel possible risc de tsunami. En aquest indret, hi van passar la nit. Però no va ser tranquil·la, perquè es van succeir rèpliques del sisme que els van fer estar en alerta tota l'estona perquè el terra es continuava movent. A partir del matí, van intentar sortir de la illa però van haver de passar 24 hores fins que van poder agafar un vaixell de retorn a Bali. Bonshoms conclou que "espero no tornar a viure una situació així". Aquest dimecres té previst tornar a Catalunya.

A aquest mitjà només li consta la presència de Bonshoms a la illa en el moment del sisme. Segons l'ambaixada espanyola a Indonèsia hi ha uns 150 espanyols afectats pel terratrèmol però la bona notícia és que s'ha pogut contactar amb tots. En els últims temps, aquest país i altres del sud-est asiàtic s'han posat molt de moda a casa nostra per passar les vacances.