S'engega una prova pilot per aconseguir un servei de transport públic més efectiu entre Vallfogona de Ripollès i Ripoll

És una iniciativa de l'ajuntament i el Consell Comarcal, que gestiona el transport públic al Ripollès

per Redacció

Arreu

Prova pilot per aconseguir un transport públic més eficient
Prova pilot per aconseguir un transport públic més eficient | Xevi Pujol

A Vallfogona de Ripollès, hi ha veïns d’edat avançada que no tenen ni carnet de conduir ni vehicle propi. Això els dificulta molt el trasllat a la capital de comarca per realitzar gestions vàries o rebre atenció sanitària específica.

Hi ha transport públic regular entre les dues poblacions però ara l’ajuntament i el Consell Comarcal, que gestiona la competència al Ripollès, han acordat introduir noves expedicions perquè el servei sigui més efectiu. Es reconeix que són pocs usuaris, en una situació que s’accentua a l’estiu quan no hi ha classes a l’Institut de Ripoll. Per l'alcaldessa, Carme Freixa, tot plegat va més enllà del simple transport perquè s’ha d’entendre com un servei social més. L’ideal seria activar el transport en funció de la demanda específica però de moment això no pot ser. En el passat, s’han provat altres opcions però tampoc han acabat de convencer.

El servei l’ofereix la companyia Teisa i l’únic requisit que se li ha exigit és que el vehicle que realitzi el transport tingui entre 4 i 7 places com a mínim. La prova pilot s’allargarà fins el mes de desembre. Llavors es valorarà si es dóna continuïtat a la iniciativa o es busca una nova alternativa.