L'ajuntament de Ripoll expropia el Conjunt Palau per 260.000 euros

El Pla General indica que és un bé protegit i per tant, s'ha de destinar a usos culturals

per Redacció

Arreu

El Conjunt Palau de Ripoll
El Conjunt Palau de Ripoll | Judit Espert

L'ajuntament de Ripoll adquirirà l'edifici del segle XIX conegut com a Conjunt Palau. Situat al passeig de la Farga Catalana, la corporació se'n farà càrrec després d'expropiar-lo al seu propietari: Josep Palau, fill d'un dels fundadors de Soler i Palau. Aquesta edificació està catalogada en el POUM com un bé protegit, que cal destinar a equipament cultural. Per això, i per dret, el propietari en va reclamar l'expropiació. El preu que es pagarà serà del voltant de 260.000 euros en pagaments durant 8 anys. El Cap de l'Àrea de Serveis Econòmics, Josep Maria Creixans, assegura que aquesta operació és una oportunitat per al municipi.

Creixans ha afegit que la idea amb la qual treballen és buscar finançament, per mitjà de subvencions, perquè l'adequació de l'espai es faci efectiu en un termini de 3 o 4 anys. La rehabilitació suposaria ampliar l'espai visitable de la Farga Palau, en el seu conjunt, i, per tant, posar en relleu el passat industrial de la vila.

Paral·lelament, a través de projecte transfronterer Pirineus de Ferro es vol potenciar les visites a la Farga Plau aplicant noves tecnologies. Serà per mitjà d'un conveni amb el Museu Etnogràfic per tal que sigui més visitable per a turistes i també perquè els ripollesos en coneguin la història. Es traduirà en un accés automatitzat i un recorregut amb elements digitals. Així mateix, es millorarà l'experiència dins aquest centre.