Ribes de Freser proposa "el malson abans de Nadal" per donar un toc diferent a la Festa Major

S'han programat set dies de celebració a la capital de la Vall de Ribes

per Redacció

Societat

El pregó és un dels actes més lluïts de la Festa Major de Ribes de Freser
El pregó és un dels actes més lluïts de la Festa Major de Ribes de Freser | Arxiu

Ribes de Freser s’ha proposat celebrar el Nadal dues vegades aquest 2018. I és que aquest mes d’agost hi haurà versió estiuenca de la tradicional festa. El tècnic de cultura, Carles Mateu, ha explicat que estarà inspirada en l’imaginari del popular cineasta Tim Burton, cosa que també implica misteri, enigmes i foscor. És la temàtica que s’ha escollit per celebrar la festa major. Marcarà la decoració de carrers, places i aparadors de comerços, i també un dels actes més lluïts dels últims anys com és el pregó.

Durant el pregó es donaran a conèixer els quatre nous representants de la capital de la Vall de Ribes, escollit per votació popular. Serà la primera de les set jornades que s’han programat enguany, en una celebració qualificada de tranversal, pensada per a tothom. Exemples són la festa holi, el concert de la Coral de Ribes, diverses audicions de sardanes, activitats diverses a la pisicina, l’Anar Fent Rural Running i molta activitat nocturna. A banda dels concerts al pavelló, cal destacar que enguany hi haurà dos balls a la font de la Catarineta així com dos propostes més a la plaça del Mercat. El dia més tradicional de la festa ribatana és el 15 d’agost, amb la participació de moltes entitats de la vila, tal i com ha destacat el regidor de cultura, Cosme Moreno.

La festa major de Ribes de Freser es rematarà un dia després, amb actes com el correfoc i els focs artificials a càrrec de la Colla de Dracs i Diables.