President Torra: ««La convivència és l’única via possible amb la qual podem encarar el futur»

El cap de Govern va encapçalar la representació institucional a l'acte de record a Ripoll

per Judith Espert, Xevi Pujol, Abril Chinchilla

Arreu

El President va signar el llibre d'honor de la vila
El President va signar el llibre d'honor de la vila | Xevi Pujol

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de les conselleres de la Presidència, Elsa Artadi, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va voler ser a Ripoll en el marc de la jornada per la convivència. Després de signar el llibre d’honor de la vila, el cap del Govern va conèixer de primera mà la història de la campellenca Sílvia Gallart, víctima de l'atemptat del 17 d'agost.

Posteriorment, en una compareixença en què va dedicar les primeres paraules a les víctimes que «hem tingut molt presents durant aquest any», va assegurar que la importància de l’acte de Ripoll residia en el fet que «és l’única via possible amb la qual podem encarar el futur que ens proposem» i va posar a la vila com a exemple de «camí cap a la pau, la convivència, la solidaritat i de la fraternitat». El president va subratllar «l’enorme esperit de sacrifici i solidaritat» de la societat catalana arran de l’atemptat i va fer un esment especial als servidors públics, però també a la ciutadania en general.

Per altra banda, Torra arran de les queixes de les víctimes que explicaven que no havien notat el suport de l’administració, va assegurar que «estem i hem estat sempre al costat dels familiars» i va realçar «que res més important que acompanyar-los en aquest camí de dolor i de condol»

Per la seva banda, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va assegurar que la vila havia fet i hauria de fer «un camí de llarg recorregut» i  va detallar que és mirall per a altres poblacions del país, però també d’Europa per «anar més enllà d’aquella paraula que avui entenem que no era completa, la integració, i a la qual li hem d’afegir d’altres com la interacció, la pertinença, el compromís social perquè això no ens pugui passar mai més a Ripoll».

Munell també va reclamar «conèixer tota la veritat sobre aquest fatídic personatge captador social». Però l’alcalde va realçar que el que es pretén és «preservar la convivència per sobre de tot» per convertir Ripoll en un poble millor així com esdevenir un país millor perquè tothom «tingui un futur compartit».