'La petjada del llop' es deixa veure a Vall de Núria

L’exposició estarà disponible fins a la tardor i fa un recorregut pel passat, present i futur del llop a Catalunya

per Redacció

Societat

'La petjada del llop' compta amb més de 2.000 peces catalogades
'La petjada del llop' compta amb més de 2.000 peces catalogades | Vall de Núria

Vall de Núria posa a disposició dels seus visitants una exposició que realça el passat, el present i el futur d’aquest animal a Catalunya. Una mostra que es podrà veure durant el que queda d’estiu i també al llarg de la tardor. Es tracta d’una col·lecció privada que ha estat cedida pel naturalista Josep Maria Massip, qui compta amb més de 2.000 peces catalogades en el seu fons etnogràfic.


S’hi poden trobar des de peces antigues que mostren els hàbits del llop, a diorames que representen escenes de sistemes de trampes fins als seus costums més bàsics, com dormir sota una intensa nevada. L’exposició està recolzada per una documentació rigorosa, d’un expert que coneix de primera mà la petjada del llop a Catalunya. D’aquesta manera el públic amant de l’entorn natural i muntanyenc podrà conèixer el present, el passat i el futur d’aquest animal tan emblemàtic i entendre’l millor. També permetrà el debat del seu retorn a les nostres terres.


La presència de llops a Catalunya es va detectar a finals dels anys 90, si bé no es va donar com oficial fins a l’any 2004. Al voltant de vall de Núria ha estat possible l’albirament d’aquest animal i és per això que l’estació, asseguren, ha cregut necessari una exposició protagonitzada pel llop.


A més, els petits podran gaudir de l’exposició amb imatges 3D o la història d’en Lyokha, un nen rus que va ser adoptat per una llopada l’any 2007.