Vall de Núria finalitza la rehabilitació de l'ermita de Sant Gil

FGC ha invertit poc més de 16.000 euros pre millora un dels símbols de l'estació de muntanya

per Redacció

Societat

La processó de Sant Gil va finalitzar davant l'ermita
La processó de Sant Gil va finalitzar davant l'ermita | Muti Saló

L’ermita de Sant Gil ha estat objecte d’una important rehabilitació. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya parla de millores en l’accessibilitat, en l’eficiència energètica i també en interiorisme i posada en valor del patrimoni d’aquest símbol de Vall de Núria.

En accessibilitat, s’ha arranjat el paviment d’entrada, s’han col·locat baranes a les escales de la cova i s’han distribuït millor l’enllumenat d’accés. En eficiència energètica, s’han substituït les antigues lluminàries incandescens per lluminàries tipus LED. En interiorisme, s’han repintat les parets i s’han instal·lat panells informatius sobre el context històric i religiós. La inversió realitzada supera per poc els 16.000 euros

Com es tradició, l’estació de muntanya ha començat el mes de setembre amb la celebració de la festivitat de Sant Gil. La processó fins a l’ermita del patró dels pastors ha tornat a ser una de les activitats més participatives. També hi ha hagut esmorzar, sardanes, missa i demostració de gossos d’atura.