Antonio Alustiza amb 'Jay' s'imposa en el 56è Concurs de Gossos d'Atura de Ribes de Freser

El pastor de Sant Pedor Hilari Novillo va guanyar el campionat català

per Judith Espert

Societat

Antonio Alustiza va rebre la copa de mans de l'exconsellera Irene Rigau
Antonio Alustiza va rebre la copa de mans de l'exconsellera Irene Rigau | ripollesdigital.cat

El pastor navarrès Antonio Alustiza, amb el seu gos 'Jay', va sortir vencedor del concurs de gossos d'atura de Ribes de Freser. La seva magnífica actuació a la primera mànega de la prova ribetana, on va ser dels pocs que va aconseguir que les ovelles passessin per l'embut, va valdre-li el campionat. En la segona actuació, paper menys destacat, però no per això menys efectiu per endur-se la copa. Alustiza reconeixia que «no m'ho esperava», però atribuïa el triomf al fet que «a la primera ronda dec haver aconseguit molts punts i ha sorgit», just després de recollir el trofeu de mans de l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

 

Tot i fer una actuació discreta a Ribes de Freser, Hilari Novillo, un dels homes forts en els concursos de gossos d'atura, es va endur el campionat català. Ho va fer amb 'Beyon', una gossa que s'ha estrenat en campionat aquest any: «Que em guanyi, no li podem demanar res més», reconeixia el de Sant Pedor. Ara, doncs, Novillo anirà a Oñate a participar en el campionat internacional, on espera «fer un bon paper».

14 gossos van participar en el concurs, que es va desenvolupar al camp municipal. Una matinal qualificada de bona per l'organització. El president de l'Associació de Gossos d'Atura de Ribes de Freser, Jordi Vila, explicava que «encara que les ovelles han sigut molt fortes, han funcionat. Hem tingut gossos molt bons, en general, i hem tingut una molt bona entrada de públic».


L'organització també va avançar novetats de cara a la pròxima edició. La idea amb la qual treballa a la federació és establir una sola mànega entre totes les proves. Una manera d'equilibrar la prova per a tots els participants i que tothom en pugui gaudir.