La xifra d'aturats al Ripollès torna a superar els 900

La taxa de l'atur ha pujat a la comarca durant els dos primers mesos del tercer trimestre

per Redacció

Economia

Oficina de Treball de Ripoll
Oficina de Treball de Ripoll | Arxiu

L’atur continua pujant en el tercer trimestre del 2018. L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que l’agost es va tancar amb 917 aturats. Això suposa un augment de 34 persones a les llistes de l’oficina de treball de Ripoll respecte al juliol, que es va tancar amb 883 persones sense feina. Per tant, es trenca la dinàmica de dos mesos consecutius on l’atur registrat estava per sota dels 900 aturats.

A la capital de comarca és on hi ha més persones sense feina amb 473. És la vila on l’ascens ha estat més accentuat juntament amb Campdevànol, amb 11 aturats més respecte al juliol. La vila campdevanolenca ha tancat l’agost amb 118 desocupats. Segueixen Sant Joan de les Abadesses, amb 117, Camprodon amb 60 i Ribes de Freser amb 47. Segons les mateixes dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, hi ha aturats a tots els municipis del Ripollès. Pardines repeteix com l’únic municipi de la comarca on només consta un desocupat. Tampoc hi ha hagut variació del nombre d’aturats a Campelles, Gombrèn, Molló, Pardines, Queralbs, Setcases i Toses.

En el conjunt de Catalunya també ha pujat la taxa i la Generalitat considera que és un indicador de l’estacionalitat del mercat de treball. No obstant, fa constar que hi ha una reducció de l’atur interanual que va començar el 2013.