S'asfaltaran diversos carrers de Ripoll per un valor de 175.000 euros

És una primera fase d'actuació en els punts més crítics de la capital

per Judith Espert

Arreu

El carrer de la Farga Catalana és un dels punts on s'actuarà en el ferm
El carrer de la Farga Catalana és un dels punts on s'actuarà en el ferm | Judith Espert

Durant una setmana diversos carrers de Ripoll seran objecte d’obres de rehabilitació i millora del ferm. Consisteix en una renovació de l’asfaltat de diversos vials, ja programada en els pressupostos del 2018 com una primera fase d’actuació que s’haurà de completar el 2019 amb una altra intervenció en altres punts de la vila.

En aquesta primera es contemplen tres grans zones. La primera millorarà el carrer de Santes Creus -a la zona de Ciutat Jardí-, la carretera de Sant Joan i també el carrer Concepció Ducloux. Pel que fa a la segona se centra en els carrers i places del voltant del mercat cobert i la tercera renovarà l’asfalt del carrer de la Farga Catalana i l’aparcament adjacent a la comissaria dels Mossos d’Esquadra.


Des de la corporació ripollesa s’assegura que l’elecció d’aquests primers carrers on actuar ha estat mitjançant un estudi per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament els quals han determinat «les zones que estan més malament». Alhora, també han tingut en compte els requeriments i queixes veïnals que «ens han estat arribant», ha explicat el regidor Joaquim Colomer. L’edil ha subratllat que en línies generals «l’asfalt de Ripoll està en unes condicions pèssimes, però s’ha començat pels punts més crítics».


Les previsions és que dimecres vinent estiguin enllestits els treballs. Tot i això, Colomer puntualitza que les pluges que sovintegen en els últims dies poden ocasionar retards perquè «l’asfaltat és en calent i quan hi ha pluja la temperatura baixa. Un fet que no permet poder-ho fer». Per tant, el termini d’execució dependrà de la climatologia. De fet, les tasques estaven previstes que comencessin aquest dimecres, però la climatologia ho ha postergat fins a aquest dijous. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Constructora Amsa, per un cost de 175.171,84 €, provinents del pressupost Ordinari de l’Ajuntament. Des de l’adjudicatària es demana la col·laboració veïnal per poder fer les tasques amb la màxima agilitat.