Sant Joan de les Abadesses gaudirà d'una programació de luxe aquesta tardor gràcies al SAT Teatre Centre

L'entitat demana la col·laboració de tota la comarca per sumar a benefici de la continuïtat del teatre santjoaní

per Redacció

Societat

Una de les representacions del SAT Teatre Centre
Una de les representacions del SAT Teatre Centre | Arxiu

Grans noms de l’escena artística de Catalunya seran protagonistes aquesta tardor a Sant Joan de les Abadesses. No és un caprici sense fonament del SAT Teatre Centre sinó una qüestió de necessitat. L’objectiu es recaptar uns 50.000 euros per garantir la supervivència de l’equipament. El director, Josep Garriga, ha explicat que "el 20 d'octubre vindrà en Manu Guix, acompanyat d'una banda de jazz formada per set músics; el 4 de novembre, Jordi Boixaderas i Laura Conejero representaran un espectacle basat en sonets de Shakespeare; el 17 de novembre, Roger Mas presentarà el seu nou disc; l'1 de desembre,  Toti Soler i Gemma Humet oferiran un espectacle musical molt intimista, i el 18 de desembre, actuació del Quartet Mèlt, guanyadors d'una de les edicions del concurs Oh Happy Day".

L’entitat santjoanina s’ha trobat amb una urgència. Són rehabilitar la instal·lació elèctrica i reformar el conjunt de l’edifici per tal de complir amb la normativa vigent i no haver de tancar. El teatre data dels anys 60 i fins al moment, no s’havia actualitzat res. Les obres es duran a terme entre setmana i per tant, no s’haurà de patir perquè el cicle sigui un èxit.

La companyia local també farà les seves aportacions. A principis d’octubre, representarà una adaptació del “Mètode Gronholm” i a principis del 2019, farà la versió de “La Veu de la Viola” de Salvador Vergés. Amb tot plegat, Josep Garriga espera una gran assistència de públic, no només de Sant Joan, que sempre ha estat al costat de del SAT-Teatre Centre, sinó del conjunt del Ripollès.

Aquest mes de setembre, l’escola de teatre de l’entitat santjoanina començarà un nou concurs. En aquest cas, les seves representacions tindran lloc el maig de l’any que ve.