Una dotzena d’autocars previstos per participar en la Diada de l’11S

Enguany es veu amb optimisme la participació dels actes commemoratius de l’11 de Setembre a Barcelona

per Laura Segur

Sortiran uns 12 autocars des del Ripollès
Sortiran uns 12 autocars des del Ripollès | ripollesdigital.cat

Bones sensacions de cara la participació de la comarca del Ripollès a la concentració de Barcelona de l'11 de Setembre. Des d'Òmnium i les diferents delegacions territorials de l'Assemblea Nacional Catalana a la comarca es detecta i coincideixen en el fet que la gent està animada. Es basen en elements objectius com són la venda de samarretes i les inscripcions per anar en autocar fins a Barcelona. En el cas de la Vall de Camprodon, Marta Vidal explica que ja fa dies que «van volar les samarretes», i en el cas de Ripoll, per exemple, assegura Antoni Clusells que «ja s'han superat les de l'any passat» i que ja, a una setmana vista, han hagut de dir que no a gent que volia una plaça d'autocar.

 

Des de Ripoll serà des d'on sortiran més nombre d'autocars cap a la capital, un total de cinc. La resta es repartiran entre les dues valls i Sant Joan de les Abadesses. El president d'Òmnium de la comarca, Jordi Vilarrodà, pondera que hi haurà segurament uns 12 autocars, com l'any passat, que recolliran gent de la Vall de Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Campdevànol i la Vall de Ribes. Fora de Ripoll, però, des de la resta de territorials, s'assegura que encara s'és a temps per apuntar-s'hi i per acabar d'omplir-los, tot i que creuen que les inscripcions van a bon ritme i són optimistes. També s'és optimista pel que fa a ànims i participació. Un cas curiós és el de Sant Joan de les Abadesses, que coincideix de ple amb la Festa Major. Aquest any, però, s'ha detectat que segurament «hi haurà més participació» respecte a la Diada del 2017, segons apunta Vilarrodà.

 

L'hora de sortida varia lleugerament, però serà pels volts d'un quart de dues que començaran a sortir direcció Barcelona. De totes maneres, tots els entrevistats coincideixen que el tram 18, que és el que correspon al Ripollès, compartit amb el Lluçanès, estarà molt participat entre els que han triat l'opció d'aquest servei d'autocars i els que hi van per compte propi. Maria Perramon, de la territorial de Ribes de Freser, i Toni Birba, de la territorial de Campdevànol, confien que quan arribin al tram «molta gent ja hi serà». Una Diada per la República, que consistirà en una onada de so des del tram situat al carrer de Los Castillejos fins a l'altra punta de la Diagonal, al Palau Reial, a partir de les 17.14 hores.