Sant Joan de les Abadesses programa una intensa festa major de cinc dies

S'avança l'horari del passant de la festa i es dedica el concert de l'església de Sant Pol a la figura de Ramon Olieras

per Redacció

Societat

Ball dels Pabordes
Ball dels Pabordes

Sant Joan de les Abadesses aposta enguany per una festa major amb un format molt similar a edicions anteriors. Per començar, aquest divendres triple ració per agafar el ritme festiu adequat. Actuació de Quim Masferrer, amb el seu últim espectacle, correfoc amb les Diabladesses i el popular Entrevoltes. Dissabte arriba una de les novetats d’enguany. La trobada gegantera es desplaça al matí i això permetrà avançar l’horari del passant de festa major i les tradicionals serenates. Altres plats forts de la segona jornada seran el Panxus Fortus i el primer ball al pavelló.

El Ball dels Pabordes serà el gran protagonista de diumenge, amb la primera ballada, la sardana d’honor, dedicada enguany a l’associació sardanista, i l’ofici solemne en honor al Santíssim Misteri. A la nit, nou ball al pavelló. Durant tot el cap de setmana es podrà visitar l’exposició de bonsais.

Sant Joan recordarà dilluns la figura de Ramon Oliveras, tot un referent cultural de la vila. Serà amb el concert que cada any té lloc a l’església de Sant Pol. Segona ballada del Ball dels Pabordes, i al pavelló, tercera proposta de ball nocturn.

Dimarts, colofó a la festa major. Al matí, es duran a terme els actes relacionats amb la Diada Nacional de Catalunya. Seguirà el dinar popular a la Font del Cubilar i com no, la Bogeria.

Cinc dies de festa major a Sant Joan de les Abadesses. La celebració acabarà amb els tradicions focs artificials.