Camprodon estrena la Fira de la Galeta, certamen sense precedents a Catalunya

El visitant podrà trobar més de 100 varietats de galetes d'arreu de les comarques gironines

per Redacció

Societat

Fira de la galeta de Camprodon
Fira de la galeta de Camprodon

Camprodon està d’estrena aquest cap de setmana. Tant dissabte com diumenge la capital de la Vall de Camprodon farà olor a galeta. Aquest producte tan propi serà el principal reclam d’una fira sense precedents a la comarca ni al conjunt de Catalunya. L’ajuntament explica que es podran trobar més de 100 varietats de galetes. Aquest aparador gastronòmic compta amb el suport inestimable de Galetes Birba, que ja té 125 anys de trajectòria, i la Diputació de Girona. Botiguers i pastissers locals, acompanyats de productors d’arreu de les comarques gironines seran presents a la fira.

El certamen comptarà amb tres espais principals però tota la vila estarà ambientada en motiu de la fira. Més enllà de la degustació, s’han programat fins a quaranta activitats relacionades amb la galeta. “La Cuqui” serà la mascota encarregada d’engrescar als més petits. A l’escenari del Pont Nou, s’oferiran fins a sis concerts.

La inauguració està prevista per dissabte al migdia, amb la consellera d’Agricultura al capdavant, i amb el popular Toni Albà, que donarà un toc diferent a l’acte d’inici. Amb la fira de la galeta, Camprodon puja a cinc el nombre de certamens que organitza cada any.