Es matriculen més de 3.000 alumnes pel nou curs escolar al Ripollès

Un inici marcat per l'estrena del nou centre de secundària de Sant Joan de les Abadesses

per Redacció

Educació

Inici Curs Escolar 2017-2018
Inici Curs Escolar 2017-2018 | Arxiu

La majoria de centres educatius del Ripollès obriran les seves portes al curs 2018/19 el pròxim dimecres 12 de setembre. A part d’alguns casos puntuals com les llars d’infants, el curs escolar d’enguany s’inicia amb un total de 3.083 alumnes a la comarca. Això sense comptar els estudiants que realitzaran estudis de batxillerat o cicles formatius de grau mig i superior. Es calcula que seran més d’un centenar, una xifra molt similar a anualitats anteriors.

El Servei Educatiu del Ripollès ha destacat l’augment de matrícules d’alumnes de Secundària respecte de l’any passat, que poden variar encara una mica. Creix la xifra dels 848 alumnes de 1r a 4t d’ESO del curs anterior als 884 que hi haurà el curs 2018/19. La directora del Servei, Montserrat Tallant, ha exposat que és una tendència a l’alça que s’ha detectat a tot Catalunya. El que no varia gaire és el número total d’alumnes d’Infantil i Primària. Aquest curs seran 1.934, mentre que els de nens i nenes matriculats a les llars d’infants del Ripollès es situa en 265, set menys que el curs anterior.

Una xifra similar d’alumnes respecta l’any passat, explica Montserrat Tallant, que suposa que tampoc variï en excés el volum de professorat per al curs que comença la setmana que ve. Tallant sí que posa èmfasi en el fet que la part de Secundària de l’Institut Escola Mestre Andreu de Sant Joan és l’únic centre que s’inaugura enguany a totes les comarques gironines. «Venim d’uns anys de pocs centres educatius nous», apunta la directora.