Els alumnes de secundària de Sant Joan inauguren per la porta gran el nou curs escolar

Aquest matí han estrenat el nou centre a la Coromina del Bac

per Laura Segur

Educació

Inici del Curs Escolar 2018-2019 a Sant Joan de les Abadesses
Inici del Curs Escolar 2018-2019 a Sant Joan de les Abadesses | Laura Segur

El centenar d’alumnes de secundària de l’Institut Escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses entraven aquest matí per primera vegada per la porta del nou edifici, situat a la Coromina del Bac. La il·lusió era compartida, tant pel que fa a professorat com pel que fa a l’alumnat, tal i com ho han expressat en Miquel Marcé, el cap d'estudis, com l'estudiant Estel Planagumà.

S’ha apostat per l’eficiència energètica i l’aprofitament al màxim de les hores de sol. Les classes i els passadissos tenen una temperatura constant i per exemple, la biblioteca a més compta amb un sistema de renovació de l’aire automàtic. La pista esportiva també ha estat construïda amb un 2% de desnivell per evitar bassals.

Una obra esperada per a tot el municipi i per als alumnes de secundària. I amb reptes per endavant. Entre els quals destaca fer realitat la segona fase del projecte. Portar tot l’ensenyament a l’edifici. El director del centre, Eusebi Puigdemunt, es va poder reunir amb el conseller Josep Bargalló en el marc del Ball dels Pabordes i afirma que continua en peu el compromís del departament per tirar endavant aquest projecte.

Els alumnes de Sant Joan inauguraven per la porta gran aquest nou edifici i el curs escolar 2018-2019.