Comencen les obres als carrers Fontalba i Girona de Ribes de Freser

Formen part de l'execució de la Llei de Barris, que també comportarà millores al Pavelló

per Xevi Pujol

Infraestructures, Arreu

Estat actual de les obres al carrer Fontalba
Estat actual de les obres al carrer Fontalba | Xevi Pujol

Ja s’han iniciat les obres d’urbanització dels carrers Fontalba i Girona i de millora del Pavelló Municipal de Ribes de Freser. L’acció, emmarcada en el Pla de Barris, consisteix en la substitució i millora del ferm i les voreres dels carrers de la zona, així com dels accessos als habitatges del carrer Girona.

L'alcalde de Ribes, Marc Prat, ha explicat que «el cost total de l'obra és de 435.000 euros, finançada íntegrament pel Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya». També ha explicat que «va acompanyada d'una actuació al Pavelló d'Esports que constarà de la millora dels paviments, de les tanques perimetrals de la zona de joc, d'una millora en la calefacció i en pintar-lo de dins i de fora».

Pel que fa a la calefacció del Pavelló, se seguirà apostant per la biomassa, implantant aquest sistema, que ja es trobava en algunes de les seves dependències, també a la pista de joc. Les obres a l’equipament esportiu tenen un cost de 120.000 euros.

Marc Prat es mostra satisfet per l'inici de les obres, i assegura que «ha estat una espècie de penitència per a l'ajuntament poder començar amb aquesta Llei de Barris, a causa de la situació econòmica de la Generalitat de Catalunya, però finalment hem arribat a la recta final de les obres gràcies a la paciència i el treball».

Està previst que les obres s’acabin abans de que finalitzi aquest any. Tot i que l’ajuntament de Ribes va aixecar excepcionalment la moratòria que no permetia fer obres al municipi durant l’agost, finalment s’han revisat els terminis i aquestes han pogut començar al setembre.