Pardines no té oferta d'habitatge per a famílies de la vila

El fenòmen de les segones residències és un dels motius

per Redacció

Arreu

L'Eva Cardona i en Joan Garrido amb les seves dues filles
L'Eva Cardona i en Joan Garrido amb les seves dues filles | Guillem Sánchez

Les segones residències han existit sempre però amb la bombolla immobiliària el seu nombre va crèixer de manera exponencial. Un clar exemple el trobem a Pardines, i això amb el pas dels anys ha provocat que s’hagi acabat amb l’oferta d’habitatge, sobretot de lloguer. Una situació que ara afecta sobretot a gent del territori que vol seguir vivint a la vila. Per exemple, famílies amb nens petits que voldrien canviar el seu actual habitatge per un de més gran. És el cas d’en Joan Garrido i l’Eva Cardona, amb dues filles de 2 i 6 anys. S’ha demanat el suport de l’ajuntament però ara mateix no són optimistes.

La família de l’Anna Pasqual també viu una situació similar. Fa dos anys que estan instal·lats en un casa en règim de lloguer, després de deixar Ribes de Freser per viure en un entorn encara més rural. D’aquí a un any se’ls hi acaba el contracte i per aquest motiu, han fet una crida per trobar una nova llar. Volen seguir vivint a Pardines perquè els seus fills s’hi troben molt bé.

La problemàtica no només afecta a gent de casa nostra. També consta que altres famílies de fora també busquen habitatge a Pardines i això fa que la competència augmenti. El futur es presenta més incert que mai.