Jordi Munell podria tornar a ser el candidat del PDeCAT a l'alcaldia de Ripoll

El president local, Joaquim Colomer, afirma que "hi confiem en un percentatge molt elevat"

per Judith Espert

Arreu

Jordi Munell amb Quim Torra
Jordi Munell amb Quim Torra | Xevi Pujol

Res no és clar i la resposta afirmativa es guarda amb un curós silenci per part de l’executiva local del PDeCAT a Ripoll, però tot apunta que l’alcalde de la vila, Jordi Munell, podria tornar a ser el candidat a la capital de comarca en les properes eleccions municipals. El president del grup a Ripoll, Joaquim Colomer, ha confirmat a aquest mitjà que el pròxim 27 de setembre se celebraran eleccions primàries en el si del partit per dirimir qui serà la persona que encapçali la llista de la formació independentista a Ripoll. Tot i que encara no ha confirmat que Munell hagi presentat la candidatura -aquest mitjà ha intentat confirmar-ho amb el mateix alcalde, però de moment no ha respost ni afirmativament ni negativament- el regidor de la corporació municipal ha avançat que confien que només hi haurà una candidatura de consens en aquestes votacions i que amb tota probabilitat serà Munell qui torni a ser el número 1 del PDeCAT: «Podríem dir que hi confiem en un percentatge molt elevat», ha dit Colomer.

Les primàries se celebraran a una única volta i encara que en un principi les candidatures s’havien de revelar abans d’aquest dijous, des de la vegueria es va acordar que els possibles interessats tinguéssim temps de fer-ho fins al mateix dia de l’assemblea. Per tant, serà el mateix dia que es trauran a la llum i es votaran amb uns comicis que, en principi, se celebraran a partir de les 8 del vespre. El que sí que ja es té clar és que President del Partit, David Bonvehí serà a Ripoll aquella jornada per seguir amb deteniment l’elecció del candidat de la formació per a les municipals. Podran exercir el seu dret a vot un centenar d’associats, tal com ha assegurat Colomer, que actualment militen el partit, que ha denotat un rejoveniment entre els seus partidaris.

D’acord amb el reglament poden presentar candidatura totes les persones associades amb una antiguitat mínima de 6 mesos i al corrent de pagament o aquelles persones que no compleixin aquest requisit, però que comptin amb l’aval del comitè local, comarcal o de vegueria.

Si es confirma aquesta notícia, Jordi Munell voldria revalidar l’alcaldia a Ripoll, per tercer mandat consecutiu. El candidat encapçalarà la llista per quarta vegada -les tres darreres ho va fer sota les sigles de CiU- i optarà al seu tercer mandat com a alcalde. Fa vuit anys, Munell va aconseguir majoria absoluta quan la proposta de la federació va obtenir 9 dels 17 regidors del consistori ripollès i va esdevenir alcalde del municipi. En les últimes municipals, va ampliar encara més aquesta majoria absoluta, ja que va aconseguir 11 dels 19 regidors de la corporació.