El Consell Comarcal requereix a les administracions superiors que es puguin crear noves places a la funció pública

La petició s'ha fet arran de la sol·licitud d'una subvenció al programa Garantia Juvenil

per Judith Espert

Tots els membres de la corporació es van sumar a aquest prec a instàncies superiors
Tots els membres de la corporació es van sumar a aquest prec a instàncies superiors | Judith Espert

Arran de la sol·licitud, per part del Consell Comarcal, de la subvenció de 4 places per ocupar joves amb titulació superior en el marc del programa Garantia Juvenil, el ple de la corporació va fer una petició a les administracions superiors. Reclamen que s’aixequi la restricció de creació de noves places d’accés a la funció pública. A causa de la crisi econòmica i la legislació vigent, ara només es pot contractar si són places a cobrir amb caràcter d’urgència o per les taxes de reposició de jubilació. El vicepresident 4t de l'ens, Josep Coma, ha detallat que les administracions de caràcter local compleixen els criteris d'estabilitat pressupostària. Per tant, «demanem que les restriccions s'aixequin i puguem contractar personal perquè hi ha necessitat i les administracions estan tocades pel que fa a recursos humans». Una manca de personal que deriva, segons el mollonenc, «de la manca de contractació durant molts anys».

Des de l’ens supramunicipal també es veu com una bona oportunitat perquè joves universitaris puguin retornar al seu lloc d’origen, després d’haver cursat els seus estudis. Coma esgrimeix que «si no podem treure les places, afecta en el retorn de titulats superiors al Ripollès», ja que aquestes persones podrien treballar en la funció pública on «hi hauria forces ofertes per aquests joves que es podrien quedar a viure i treballar aquí».

Des d’Esquerra s’han sumat a la petició perquè consideren que pot ser una bona oportunitat per revertir la situació actual de la comarca. A més, afegeixen una petició en relació a aquestes quatre places sol·licitades. El seu portaveu, Roger Bosch, ha detallat que les tasques que podrien desenvolupar haurien de servir «per donar un cop de mà i que treballin pels pobles petits de la comarca», en el sentit que serveixi «per potenciar coses que els pobles petits durant el seu dia a dia no poden fer per manca de personal».

En cas que es concedeixi aquesta subvenció, els quatre joves s’incorporarien en els diferents departaments de l’ens, per un període de sis mesos.