Llanars agafa el testimoni festiu a Campdevànol a partir d'aquest divendres

Festa Major de cinc dies al municipi de la Vall de Camprodon

per Redacció

Societat

Festa Major de Llanars 2017
Festa Major de Llanars 2017 | Boi

Llanars ja es prepara per l’inici de la seva Festa Major aquest divendres. Amb el repic de campanes i l’engalanament dels carrers començarà la gresca. Durant la primera nit, cercavila a càrrec de La Sinforosa fins al passeig Suriñach, des d’on es podran veure els focs artificials. Posteriorment, copar popular i concert de rock a la sala de festes amb The Bazaga’s.

L’endemà arribarà el moment de l’ofici solemne a l’església de Sant Esteve en honor als sants metges Cosme i Damià, juntament amb el cant dels Goigs. Al punt del migdia, els dansaires de l’Om seran els encarregats de fer el pregó des de l’ajuntament, i posteriorment a la plaça de l’Om es tocaran tres sardanes. A la tarda, protagonisme pels més menuts amb un espectacle i un partit de futbol, mentre les sardanes seguiran a la plça. I a la nit, el gran ball anirà a càrrec de l’Orquestra Anònima i el grup de versions Malafama.

Diumenge arribarà la tradicional foto de grup de tots els llanarencs a les 12h a les escales de l’església i la posterior ballada de la geganta Roser i els capgrossos, abans del concert i el vermut popular a la plaça de l’Om. A la tarda, més sardanes i danses tradicionals catalanes amb els Dansaires de l’Om i l’Esbart Dansaire de Granollers, i a la nit a la sala de festes, gran ball amb l’Orquestra Maravella, durant el qual es lliuraran els premis als carrers engalanats i al Llanarenc de l’any.

El dilluns serà el torn de l’arrossada i el ball de tarda amb l’Amadeu; mentre que la festa s’allargarà fins dimarts amb el tir al plat, la trobada de dones, el campionat de truc i el ball de fi de festa.

Llanars tancarà així les celebracions d’estiu que es reparteixen pels pobles d’arreu del Ripollès