Comencen les obres de millora del camí vell de Font-rubí

Estan finançades per la Generalitat de Catalunya amb una subvenció de 48.750 euros

per Xevi Pujol

Infraestructures, Arreu

El camí vell de Font-rubí a l'alçada del trencant del Masot
El camí vell de Font-rubí a l'alçada del trencant del Masot | Xevi Pujol

El camí vell que connecta el nucli de Camprodon amb Font-rubí pateix alguns desperfectes a causa de l’acció de la pluja o el glaç i del pas dels vehicles. És per això que s’han iniciat uns treballs de millora de la via que inclouen una nova capa de paviment i que ja han començat.

També s'hi farà una neteja dels vorals, el reperfilament dels trams de la cuneta i la construcció de dos trencaaigües que permetran evacuar les aigües pluvials cap als recs naturals. Segons l'alcalde de Camprodon, Xavier Sala, «confiem que les obres estiguin acabades durant aquest mes d'octubre».

Es tracta d’un projecte finançat en la seva major part per una subvenció de la Generalitat per a inversions en camins públics locals, dotada amb 48.750 euros. Inclou una distància d’un quilòmetre i mig, des del trencant del Masot fins a Font-rubí.

L'alcalde explica també que «s'aprofita per fer uns ressalts per minorar les velocitats dels vehicles, ja que hem de fer compatible el passeig dels vianants amb el pas dels vehicles en aquest camí».

L’acció està emmarcada en un pla de millora dels vials entre els diferents nuclis del terme de Camprodon. «En les properes setmanes es podran començar a veure les actuacions del pla de mobilitat que es va aprovar», diu Xavier Sala.

El camí de Camprodon a Font-rubí és l’itinerari més curt entre la vila i aquest nucli per la vall del Ritortell.