La Consellera d'Empresa i Coneixement, a la inauguració del curs de la FES

Àngels Chacón va voler assistir a l'acte i va lloar la tasca d'Eduard Soler

per Xevi Pujol

Economia, Educació

Àngels Chacón dirigint-se als nous alumnes de la FES
Àngels Chacón dirigint-se als nous alumnes de la FES | Francesc Rubió

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, va voler ser present a la inauguració del curs 2018/19 de la Fundació Eduard Soler de Ripoll. Una nova fornada d'alumnes ja han iniciat les classes i van rebre el seu encoratjament per encetar una nova etapa acadèmica de Formació Professional.

La Consellera va apuntar que «la Fundació Eduard Soler va tenir la visió en el seu moment de treballar per la retenció del talent i de l'economia productiva. Per tant, amb la sinergia que aquí es crea formant als professionals que les empreses necessiten penso que estem tancant el cercle i afavorint la deslocalització».

Acte d'inici del curs a la FES | Xevi Pujol


Un nou curs que presentava la novetat de les beques per a estudiants que visquessin al Ripollès, per tal d'intentar retenir el talent al territori. Aquestes no han presentat la demanda que s'esperava, segons el president de la FES Ramon Vilardell, que explicava que s'han cobert les tres places que oferien les beques però que «esperàvem que s'apuntés més gent, ja que només van ser 7 o 8 persones».

Tot i que la majoria dels estudiants de la Fundació provenen de fora de la comarca, se'ls anima que durant la seva estada puguin gaudir de l'entorn, segons apuntava l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

El nou curs ha comptat amb una remodelació de tot el programa lectiu, incorporant Automatització i Robòtica al grau de Mecatrònica.