La residència de Campdevànol commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer

L'acte central ha estat l'enlairada de globus a la plaça de la Dansa

per Xevi Pujol

Societat

Commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer a Campdevànol
Commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer a Campdevànol | Xevi Pujol

Segons el sistema sanitari català, a Catalunya hi ha unes 44.000 persones diagnosticades de malaltia d’Alzheimer i s’estima que unes 18.900 més la pateixen però no han estat diagnosticades. Es tracta de la malaltia neurodegenerativa progressiva més freqüent entre les persones grans. Ho és més entre les dones que en els homes i afecta sobretot als majors de 75 anys.

Aquest 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, amb l’objectiu de donar a conèixer la malaltia i els seus efectes. A Campdevànol, han volgut celebrar-lo amb un acte amb els usuaris de la Residència i el Centre de Dia. La neuropsicòloga, Laura Selgas, ha explicat que "fa uns tres anys" que té lloc a l'exterior. Selgas afegeix que als residents "els agrada sortir i estar en contacte amb la societat perquè dins de la residència el vincle acaba sent molt limitat".

Els globus s’han alçat amb missatges esperançadors sobre la malaltia, que a més d’afectar als pacients, també ho fa als seus familiars cuidadors. L’acte de Campdevànol ha comptat amb la presència d’un grup de joves amb discapacitat intel·lectual del Mas Vella Terra, de Gurb.