Es presenten treballs de 61 nacionalitats diferents al Festival Gollut 2018

L'organització ha preparat 46 sessions per projectar totes les obres que es presenten a concurs

per Redacció

Societat

Queralbs ha acollit la primera sessió especial del Festival Gollut 2018
Queralbs ha acollit la primera sessió especial del Festival Gollut 2018 | Xevi Sunyol

Les dones són l’eix temàtic del Festival Gollut 2018. L’organització també compleix amb l’exemple i el jurat de la categoria més important, els llargmetratges, només és femení. A més, el premi d’honor del festival serà per Isona Passola, president de l’Acadèmia de Cinema Català.

L’oferta de treballs que s’han presentat a concurs és molt àmplia d’origen. N’hi ha de fins a 61 nacionalitats diferents. La qualitat de les propostes també és molt elevat, segons ha destacat Joaquim Roqué, director del Festival. Per arribar a veure tota la programació d’aquest 2018, s’han preparat 46 sessions, gairebé el doble que l’any passat. L’organització creu que arribar als 2.000 espectadors seria tot un èxit.

Queralbs ha acollit la primera sessió especial del Festival Gollut 2018. S’ha projectat el film de “Sasha”, del jove director Fèlix Colomer. Hi ha més seus al certamen, que té com a punt neuràlgic Ribes de Freser. Les novetats són Campelles, Planoles i Lloret de Mar. La mostra de cinema compromès es presentarà oficialment a principis d’octubre, en actes a Barcelona i Girona.