Campdevànol congela les principals taxes per al 2019

El ple de l'ajuntament va aprovar les ordenances fiscals amb els vots de l'equip de govern i l'abstenció dels grups de l'oposició

per Xevi Pujol

Política, Arreu

El centre cívic va acollir novament el ple de l'ajuntament aquest setembre
El centre cívic va acollir novament el ple de l'ajuntament aquest setembre | Xevi Pujol

L'equip de govern de l'ajuntament de Campdevànol presenta una aposta «continuista» en relació a les ordenances fiscals per l'any 2019, aprovades pel ple municipal aquest dijous. Tant l'IBI, com la taxa de prestació del servei d'aigua o la de recollida d'escombraries es congelen i no presenten cap augment. Des del consistori es posa en valor aquest fet, sobretot en relació a les escombraries.

Joan Manso, alcalde de Campdevànol, explicava que «no s'apuja cap impost ni cap taxa, només s'ajusten qüestions jurídiques». En relació a les taxes d'escombraries, Manso detallava que «l'ajuntament va decidir fer un esforç molt substancial en el canvi de model de recollida, amb una reducció dels punts d'abocament i això ens ha permès mantenir el preu, almenys aquest exercici».

Joan Manso va presentar durant el plenari la proposta d'ordenances fiscals pel 2019 | Xevi PujolEls grups de l'oposició (MES, ERC i CUP) es van abstenir sobre la proposta. Toni Riera, portaveu d'Esquerra Republicana a Campdevànol, deia que «tot i que són unes ordenances continuistes, entenem que en aquest exercici es mantenen congelades les taxes perquè ens trobem en un any electoral». Mariona Baraldés, de la CUP, deia que «com els companys de MES, ens hem anat abstenint durant tot aquest temps i per lògica, ho hem seguit fent en aquest cas».

L'impost sobre els vehicles de tracció mecànica va presentar una variació | Xevi PujolEl que sí que varia és l'impost sobre els vehicles de tracció mecànica, que s'iguala en una xifra d'un 1,9% per a tots els vehicles. Fins ara, les motocicletes de més cilindrada i els turismes de més cavalls no pagaven aquesta quantitat.

Així mateix, es va regular la taxa del servei sanitari de gossos domèstics, per tal de mantenir el cens que s'ha realitzat recentment, permanentment actualitzat.