"Sang d'Octubre" és l'homenatge del món de la cervesa al primer aniversari del referèndum

És el fruit d'una nova col·laboració entre Cervesaria Catalluna de Barcelona i la Cervesa Artesana Minera de Sant Joan de les Abadesses

per Redacció

Societat

La cervesa 'Sang d'octubre' es va presentar al Bar La Lira de Ripoll
La cervesa 'Sang d'octubre' es va presentar al Bar La Lira de Ripoll | Judith Espert

El món de la cervesa també fa el seu homenatge a l’1 d’octubre. La nova col·laboració entre Cervesaria Catalluna de Barcelona i la Cervesa Artesana Minera de Sant Joan de les Abadesses s’ha concretat en “Sang d’Octubre”. S’han produït 500 litres d’un producte que destaca pel seu gust amarg, la seva tonalitat de color vermell i una etiqueta que mostra de forma evident el seu objectiu.

 

 

Quim Bustos, de Cervesaria Catalluna, ha afirmat que «vam decidir que fos una cervesa vermella com la sang que ens van extreure i amarga com el dia que va ser». Per la seva banda, Jordi Marsé, de Cervesa Artesana Minera, ha afegit que la iniciativa vol anar més enllà d'un aniversari en concret. «Ara és molt fàcil perquè aquests dies hi ha moltes celebracions però d'aquí a poc tornarà a quedar en l'oblit. Ni que sigui amb el nostre petit granet de sorra, cal que es vagin recordant aquells fets», ha explicat Marsé.

L’origen del projecte es remunta a mig any enrere i s’ha fet realitat després de tres mesos de maduració del producte final. Aquesta setmana s’ha organitzat un tastet de “Sang d’Octubre” a Ripoll. De moment, aquesta cervesa només es podrà trobar al Ripollès però no es descarta distribuir-la a altres punts del país en funció de la demanda.