El 46% de les persones ateses pel Servei d'Inserció Laboral de l'Agència Ripollès Desenvolupament troben feina

Durant el primer semestre s'ha ofert atenció a 232 persones

per Redacció

Economia

El servei d'Inserció Laboral de Ripollès Desenvolupament ha fet balanç del primer semestre del 2018
El servei d'Inserció Laboral de Ripollès Desenvolupament ha fet balanç del primer semestre del 2018 | Xevi Pujol

La majoria de persones que busquen feina al Ripollès tenen entre 25 i 45 anys. La seva formació és mitjana i acostumen a trobar nova ocupació en els sectors serveis i industrial. Durant el primer semestre del 2018, l’Agència Ripollès Desenvolupament ha atès 232 persones amb aquest perfil majoritari però hi ha variants. Per exemple, s’ha detectat un augment d’universitaris que busquen ocupació. En total, el 46% ha trobat feina. La coordinadora del servei d'inserció laboral, Sara Parejo, ha destacat sobretot el grau d’inserció de les persones majors de 45 anys.

On hi ha més possibilitat de trobar feina és en àmbits com el de l’hostaleria, la neteja industrial i l’atenció a les persones grans si parlem del sector serveis. En el cas de la indústria, hi ha més oferta a les empreses que treballen amb el metall. Enguany l’Agència Ripollès Desenvolupament també ha millorat l’atenció a les empreses que busquen treballadors. Han d'omplir un formulari a la pàgina web de l'Agència i els responsables del servei els ofereixen una preselecció de possibles candidats a ocupar el lloc de treball, ha explicat Parejo.

Les persones que fan una recerca de feina al Ripollès no són només aturades. També n’hi ha moltes que busquen una millor ocupació.