L'augment de l'atur al Ripollès es frena amb el final del setembre

Hi ha més de 900 desocupats a la comarca

per Redacció

Economia

L'Atur al Ripollès
L'Atur al Ripollès | Redacció

L’augment de l’atur s’ha frenat coincidint amb el final del tercer trimestre. L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que el setembre es va tancar amb 914 aturats. Això suposa que 3 persones s’han esborrat de les llistes de l’oficina de treball de Ripoll respecte a l’agost. El mes anterior va finalitzar amb 917 persones sense feina. Per segon mes consecutiu, la xifra total d’aturats continua per sobre dels 900 desocupats.

A la capital de comarca és on hi ha més persones sense feina amb 457. Ara bé, és la vila on el descens del nombre d’aturats ha estat més marcat amb un total de 16. Segueixen Sant Joan de les Abadesses, amb 123, Campdevànol amb 114, Camprodon i Ribes de Freser amb 57.

Segons les mateixes dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, hi ha aturats a tots els municipis del Ripollès. Pardines repeteix com l’únic municipi de la comarca on només consta un desocupat. Tampoc hi ha hagut variació del nombre d’aturats a Campelles, Gombrèn, Llanars, Queralbs i Sant Pau de Segúries.

En el conjunt de Catalunya, l’atur també ha baixat. És el primer descens que s’ha detectat en un mes de setembre des de 2007. Segons la Generalitat, es deu a la millora d’ocupació en sectors no estacionals i l’allargament de la temporada turística.