L'Esportiu Ripoll organitza la sisena Trail Terra de Comtes i Abats

La sortida de la Gran Trail s'ha endarrerit mitja hora

per Guillem Sánchez

Esports

Nova edició de la Trail Terra de Comtes i Abats a Ripoll
Nova edició de la Trail Terra de Comtes i Abats a Ripoll | Arxiu

L'organització del Trail Terra de Comtes i Abats ha anunciat una modificació d'última hora de cara a la prova d'aquest dissabte al matí. La sortida de la cursa Gran Trail, la de més distància de les tres en què es pot competir, serà a les 9 del matí i no a dos quarts de 9, com estava previst en un principi. D'aquesta manera, coincidirà amb la sortida de la distància Panoràmica, des de la plaça del Monestir de Ripoll. L'inici del recorregut Iniciàtic no canvia. Es farà a tres quarts de 10 des del mateix punt.

L'Esportiu Ripoll tira endavant ja la sisena edició de la prova, que espera una bona participació global. El principal repte que hauran d'afrontar els corredors de la llarga són els 32 quilòmetres globals i els 1.300 metres de desnivell positiu. Pujant per Emprius i el Serrat de l'Auró i, després, fins a Sant Marc i el Collet de la Miranda. Recorregut exigent. Comparteix trams amb la segona distància, la Panoràmica de 21 quilòmetres i 950 metres de desnivell. També abraçarà els dos primers passos i passarà pel Coll de Bufatals i el Coll de Fornells. Per últim, l'Iniciàtic compta amb 13 quilòmetres per endavant, pujant també a Emprius i el Coll de Bufatals. A partir d'aquí, baixada de nou cap a la meta de Ripoll. En total, 600 metres de desnivell.

Marc Traserra i Iñake Goenaga van compartir victòria l'any passat en aquest recorregut curt. Aitana Fernández, Imma Boada i Montserrat Sistere van vèncer a la Trail Terra de Comtes 2017, igual que Aleix Bautista i Samuel Dávila.