En direcció a la victòria als Special Olympics

Els eportistes de la Fundació MAP ja han sortit de Ripoll per participar en la cita esportiva

per Judith Espert

Esports

Abans de marxar cap a Andorra, tots els esportistes s'han fet la fotografia de família
Abans de marxar cap a Andorra, tots els esportistes s'han fet la fotografia de família | Judith Espert

Amb les maletes carregades d'il·lusió i esperant repetir les imatges del 2014 carregats de medalles, el gran gruix d'esportistes de la Fundació MAP han sortit ja en direcció a Andorra per disputar els Special Olympics. Nedadors, jugadors de petanca i futbolistes s'han fet la primera fotografia de família plens de nervis, però també amb la fermesa de fer un bon paper en aquesta cita esportiva.

Alguns d'ells ja saben el que és pujar al màxim graó de la competició i en aquesta ocasió volen repetir èxits. És el cas de la Maria Àngels Gómez, una supercampiona de petanca, que just abans de pujar a l'autocar deia que «anem amb la intenció de fer un molt bon paper» i amb la voluntat «de poder ser els campions, com sempre ho hem estat». La seva companya, l'Olga Martín, explicava que «déu ni do el que entrenem, cada dimecres i cada divendres»

En total 33 esportistes: 9 en petanca, 3 en natació i 21 en futbol sala viuran una competició esportiva, però també una cita amb els valors. Des de fa setmanes i mesos que tenen l'objectiu al cap i ara cal materialitzar-lo. La Maria Badet, que competirà en natació, però ja ho havia fet en altres Special en atletisme, deia amb un somriure als llavis: «Cada dimecres vaig a entrenar i espero poder guanyar una medalla».

Un estímul per al treball diari, que podria tenir premi si els resultats arriben, com s'han marcat els esportistes. Per endavant tenen 4 dies de convivència, d'esport i una gran oportunitat per demostrar a la societat les capacitades i els valors dels atletes amb discapacitat.