Donar menjar als coloms a Ripoll pot ser sancionat amb 750 euros

L'ajuntament ha iniciat un campanya per eradicar aquest pràctica

per Guillem Sánchez

Societat, Arreu

Un grup de coloms menjant al centre de Ripoll
Un grup de coloms menjant al centre de Ripoll | Guillem Sánchez

En zones com al Pla d'Ordina o al Pont d'Olot no és estrany veure coloms i gent que els doni menjar. Així ho reconeix l'ajuntament de Ripoll, que ha detectat que la pràctica d'alimentar aquests animals ha anat a més últimament. Una acció que està prohibida en l'ordenança de Civisme i Convivència. Es tracta d'una infracció lleu que pot comportar sancions de 150€ fins a 750€, segons ha explicat Maria Dolors Vilalta, regidor de Convivència.

Uns efectes que passen especialment perquè els coloms poden ser agents transmissors de malalties i perquè generen brutícia al municipi. El consistori ha iniciat una campanya per eradicar la pràctica de donar-los de menjar. Alguns estudis conclouen que la disponibilitat d'aliment és el factor que millor explica la presència de coloms en un lloc. Cal actuar entre tots, ha insistit la regidora de Convivència.

Des del 2016, l'ajuntament de Ripoll duu a terme un Programa de Control de la població de coloms, perquè aquesta sigui poc nombrosa i ocupi espais adequats. Cada exemplar cria de mitjana sis coloms cada tres mesos.