La Fira de Santa Teresa de Ripoll recupera la subhasta de bestiar

Televisió del Ripollès oferirà un programa especial dedicat a la fira ripollesa

per Redacció

Societat

L'ovella ripollesa serà de nou el gran reclam de la Fira de Santa Teresa
L'ovella ripollesa serà de nou el gran reclam de la Fira de Santa Teresa | Arxiu

La fira catalana de l’ovella torna a la seva essència més original. Ripoll ha decidit recuperar la subhasta de bestiar després d’uns anys de parèntesi. Tothom que vulgui podrà optar a comprar quatre lots de xaies de la màxima qualitat, procedents de dues explotacions del Ripollès i dues més de l’Empordà. Serà el passeig de Sant Joan, als voltants del migdia. Sempre s’han fet tractes a la fira ripollesa però enguany es recupera aquest plus, ha remarcat el tècnic de l'ajuntament, Joan Colomer.

El fet que aquesta vegada Santa Teresa caigui en dilluns no ha de ser un contratemps. Segur que hi haurà un gran ambient, ha afirmat la regidora de fires, Magda Perramon.

Entre el passeig Mestre Guich i la plaça de l’Escorxador hi haurà reunits 300 caps de bestiar oví d’unes trenta explotacions d’arreu del país. Com sempre, es donaran premis als millors exemplars de cada categoria. Al centre de la vila, hi haurà parades de productes artesanals. Les primeres referències escrites de l’organització de la Fira de Santa Teresa es remunten al segle XIX. Televisió del Ripollès oferirà un programa especial dedicat a aquest aparador del bestiar oví.