Espinavell espera rebre més de 4.000 visitants aquest dissabte

Nova edició de la Tria de Mulats amb 300 caps de bestiar equí

per Xevi Sunyol

Societat

S'espera una gran afluència de visitants aquest dissabte
S'espera una gran afluència de visitants aquest dissabte | Arxiu

La Tria de Mulats d’Espinavell torna per la diada de Sant Eduard. Dissabte 14 explotacions ramaderes baixaran uns 300 cavalls, eugues i mulats des de les pastures de muntanya fins a la fira, per intentar vendre els seus millors exemplars als tractants de bestiar.

Aquest any es preveu que hi puguin passar més de 4000 visitants, que a més del bestiar s’hi trobaran parades de diferents productes de consum. Embotits, formatges, mel, bolets, herbes remeieres, pa, i fins i tot maquinària agrícola, un factor remarcable que reforça el caràcter firal i comercial de la tria.Aquest esdeveniment té una gran repercussió econòmica per la Vall de Camprodon i, de retruc, per tota la comarca.

Tots els actes començaran a les deu del matí, que és quan el bestiar començarà a baixar. Aquest any creuarà el riu Ritort al seu pas per Espinavell, i a les dos quarts d’una hi haurà l’entrega de premis als millors exemplars en categories d’Euga, Pollina, Semental, Parella i Escamot. A la tarda arribarà la tria dels mulats, que és la separació dels pollins de les eugues.