Preocupació per la possible pèrdua de l'oficina descentralitzada de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

El grup comarcal d'ERC demana al Consell Comarcal que prengui mesures per evitar-ho com assumir part de les despeses de manteniment

per Xevi Pujol

Arreu

ERC demana que el Consell Comarcal del Ripollès reaccioni
ERC demana que el Consell Comarcal del Ripollès reaccioni | Xevi Pujol

El grup d’Esquerra Republicana al Consell Comarcal del Ripollès ha registrat una moció per al pròxim ple per tal de reclamar el manteniment de l’oficina descentralitzada de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a Ripoll. Aquesta, va tancar a finals de setembre, i era un servei d’àmbit comarcal que depenia de la Generalitat, però amb un règim especial. Els republicans apunten que els usuaris s’hauran de desplaçar fins a Girona per realitzar els tràmits que fins ara feien a la seu del Consell Comarcal.

El portaveu del grup comarcal d'ERC, Roger Bosch, afirma que "una de les possibles solucions seria que no es cobressin lloguers i que per tant, no s'obtingués un rèdit per les arques del Consell Comarcal a partir dels serveis que es presten a les seves instal·lacions"

Esquerra considera que el dret a l’habitatge ha de ser un servei bàsic i de màxim interès per la comarca, la qual compta amb molta població envellida i amb joves que se’n van a viure a fora. El grup demana aquest esforç al Consell argumentant que l’ens va tenir un superàvit de 382.000 euros l’any 2017.

El futur immediat de l’oficina depèn en gran part d’una reunió que es durà a terme el proper 18 d’octubre, segons es confirma des de l’Ajuntament de Ripoll.