Jornada clau a Camprodon per tractar les aturades cardíaques

Aquest matí s'ha organitzat un taller sobre RCP al pavelló vell

per Xevi Pujol

Societat, Arreu

Els alumnes de les escoles de Camprodon han pogut practicar l'RCP in situ
Els alumnes de les escoles de Camprodon han pogut practicar l'RCP in situ | Xevi Pujol

Al conjunt d'Europa es produeix una aturada cardíaca cada 40 segons. Per tant, saber com reaccionar davant una situació d'aquestes característiques és clau per poder salvar vides. Saber realitzar correctament una reanimació cardiopulmonar o RCP ha estat l'objectiu de la jornada organitzada aquest matí a Camprodon. Els estudiants de les escoles del municipi i qui ho ha volgut l'han pogut aprendre a realitzar al pavelló vell del municipi.

Les principals premisses que s'hi han destacat són que, si una persona desmaiada no respira, és moment d'iniciar les maniobres de reanimació, i quan en disposem, d'utilitzar el desfibril·lador.

Jordi Berdala, metge del CAP de Camprodon, destaca que l'RCP «és molt senzill de fer, tothom pot estar capacitat per fer-ho si assisteixen a aquest tipus de cursos».

Jordi Berdala ha ofert una xerrada sobre com aplicar la reanimació cardiopulmonar | Xevi Pujol
Jordi Berdala ha ofert una xerrada sobre com aplicar la reanimació cardiopulmonar | Xevi Pujol

Es tracta de la primera edició d'aquesta jornada a la vall de Camprodon, que també donava importància a l'existència dels desfibril·ladors. La província de Girona es considera una zona cardioprotegida, ja que el DipSalut els va repartir totes i cadascuna de les poblacions de la demarcació.

Una activitat organitzada en gran part pel CAP de Camprodon, que ha comptat amb la presència dels Bombers, la Creu Roja, Protecció Civil i l'entitat Ripollès.Cor.