La Fira de Santa Teresa de Ripoll, reeixida malgrat la pluja

Una ovella de Can Picola, d'Ogassa, ha estat la guardonada com a millor animal de la fira

per Xevi Pujol

Societat, Cultura

Cal Picola, d'Ogassa, s'ha emportat el premi al millor animal de la fira
Cal Picola, d'Ogassa, s'ha emportat el premi al millor animal de la fira | Xevi Pujol

Malgrat la pluja, els ramaders no han faltat a la cita amb la Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l’Ovella de Ripoll. Després d’una estona de dubte, finalment els caps de bestiar han arribat als expositors i han pogut lluir durant el matí. Unes 7 o 8 explotacions no han pogut arribar fins a Ripoll, però la resta ho han fet amb normalitat. Els responsables, que al matí no les tenien totes, es mostraven finalment satisfets.

Segons el jurat, els exemplars ovins eren «més bons que mai», i han tingut una feina complicada. Finalment, el millor animal de la fira ha estat una ovella de Can Picola, d’Ogassa. El millor lot de xaies ha estat per La Cabana, de Campdevànol; el millor lot d'ovelles també se l'ha emportat Can Picola; el millor marrà ha estat del Mas Muixach, de l'Estartit; el millor collar musicat ha estat pel Mas Llestanosa; i també s'han repartit dues mencions especials: una per les ovelles negres del Mas Niubó de Manlleu, i una altra pels xais rascles del Mas Muixach de l'Estartit.

Teresa Jordà signant el llibre d'honor de l'ajuntament de Ripoll aprofitant la seva visita a la fira | Jordi Amàrita

Aquesta edició que ha destacat per la presència de la Consellera d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Jordà. L’exalcaldessa ha aprofitat per signar el llibre d’honor de Ripoll, a més de poder parlar amb els responsables de les exposicions ramaderes. Ha volgut mostrar el seu compromís amb «un sector que no passa per un bon moment» com és l'oví.

Ha estat una fira especial també per a Maurici Camprubí, que es retira després de molts anys com a veterinari responsable de l’esdeveniment.

Foto de família dels ramaders presents a la fira | Xevi Pujol