Més de 200 caps de bestiar a la Tria de Mulats d'Espinavell

Molts visitants es van acostar a la fira de bestiar equí del nucli mollonenc

per Xevi Pujol

Cultura

El bon temps va acompanyar un nou èxit de la Tria
El bon temps va acompanyar un nou èxit de la Tria | Muti Saló

Bon temps, una multitud de gent i més de 200 caps de bestiar equí van ser els ingredients per cuinar un nou èxit de la Tria de Mulats d'Espinavell. Des de les 10h del matí, els grups de cavalls i poltres van anar baixant cap a la zona de la fira, enguany travessant el riu Ritort a l'alçada del nucli mollonenc.

Malgrat es va comptar amb un gran nombre de caps de bestiar, l'alcalde de Molló, Josep Coma, destacava que «hi ha hagut una mica de boira i això ha dificultat la recollida del bestiar, perquè alguns dels escamots no s'ha pogut localitzar i per tant no ha pogut ser a la fira».

La gent, però, no va fallar, i novament va omplir la petita població provinent d'arreu. Novament, es vas disposar una sèrie d'autobusos per acostar als visitants fins a Espinavell, una iniciativa que des de l'ajuntament es valora molt positivament, perquè, «tot i que la gent s'ha d'esperar una mica degut a la gran quantitat de visitants que hi ha, funcionen bé».

Un cop tot el bestiar va haver baixat fins a la zona de la fira, es va començar a fer l'entrega de premis als millors exemplars d'aquesta edició. Així doncs, el premi al millor escamot va anar a parar cap al Mas La Moixa, de Llanars. També es va premiar a la millor euga, en aquest cas un exemplar del Mas Can Pastoret, de Molló. El millor pollí va ser també pel mas llanarenc de La Moixa; mentre que el millor semental va recaure al Mas Can Bac de Molló. El també mollonenc Mas La Coromina va obtenir el guardó a la millor parella, d'euga i pollí.


A partir de les tres de la tarda, es va realitzar la Tria de Mulats, pròpiament dita, i a més de l'espectacle que ofereixen cada any els cavalls, durant tot el dia hi va haver una fira comercial amb venda de productes artesanals, la qual també va ser molt concorreguda.