Els cedres centenaris de Ribes, en perill després de la riuada

L'ajuntament ha de prendre una decisió sobre el seu futur després que s'hagi esllavissat un mur de contensió del passeig Àngel Guimerà

per Xevi Pujol

Arreu

L'esllavissada posa els arbres en perill
L'esllavissada posa els arbres en perill | Jordi Amàrita

Un dels efectes de la riuada a Ribes de Freser és una esllavissada en un mur de contenció al passeig Àngel Guimerà. Aquest fet, compromet els cedres d'aquesta zona, uns arbres centenaris que amb el temps s'han anat fent molt grossos. Ara, l'ajuntament es planteja la seva continuïtat, i ha de prendre una decisió respecte a aquests arbres. L'alcalde de Ribes, Marc Prat, assegura que la prioritat és la seguretat ciutadana.

A banda d'aquesta afectació, a causa de la riuada també es va esllavissar un altre mur al passeig Recolons. El Pont de la Letona va estar tallat de les 6 del matí a les 10, ja que es va inundar perquè el riu li va passar per sobre, i després va quedar ple de llot. A Ribes també hi va haver danys en baixos de domicilis i comerços del carrer de Sant Quintí, a més d'una inundació important al Casal de Cultura.

L'ajuntament agraeix la col·laboració ciutadana per la neteja de les afectacions, i es troba ara mateix calculant les despeses que poden tenir. El consistori està pendent d'una ajuda de la Diputació per afrontar els costos.