Òmnium Cultural del Ripollès no acceptarà altra cosa que l'absolució dels "Jordis"

ANC dóna un toc d'atenció als partits sobiranistes

per Redacció

Arreu

Concentració de desenes de persones a Ripoll per reclamar la llibertat dels "Jordis"
Concentració de desenes de persones a Ripoll per reclamar la llibertat dels "Jordis" | Xevi Sunyol

Cap dels concentrats a la plaça de l’ajuntament de Ripoll entèn com un any després els dos líders independentistes, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, encara estan la presó. Des d’Òmnium Cultural, no s’acceptarà res més que l’absolució de Cuixart i Sánchez. El president comarcal, Jordi Vilarrodà, apunta que "en aquests moments, que s'estigui dient que és positiu que la fiscalia només demani la pena mínima pel delicte de rebel·lió, que serien 15 anys, és pràcticament un insult. Des d'Òmnium no acceptem altra cosa que no sigui la declaració d'innocència perquè no van fer res"

Els responsables de l’Assemblea Nacional Catalana han aprofitat l’oportunitat per donar un toc d’atenció als partits polítics sobiranistes. L’entitat seguirà sortint al carrer per reclamar la llibertat de tots els empresonats. Un dels seus portaveus afirma que "quan uns partits polítics no compleixen el programa electoral potser no s'hi veuen amb cor, i per tant, potser el que han de fer es plegar"

Com a tret diferencial respecte a altres concentracions, l’acte va estar marcat per l’enlairament d’uns fanalets. Un gest amb doble significat. D’una banda, agrair els 365 dies de dignitat i coratge, de l’altra, denunciar l’any d’infàmia.