Joan Llordella guanya La Vandàlica BTT i s'acomiada per la porta gran

La segona edició de la cursa campdevanolenca va comptar amb 300 participants

per Xevi Pujol

Esports

Moments abans de la sortida de la prova llarga
Moments abans de la sortida de la prova llarga | Muti Saló

Després de tres Copes Catalanes de BTT, dues VolCats, un segon lloc a la Titan Desert i un munt de proves disputades, el ciclista Campdevanolenc Joan Llordella ha decidit dir adéu a la màxima competició. I s’ha retirat de la millor manera possible: disputant la Vandàlica BTT a casa seva i a més, guanyant-la. Un comiat somiat.

Llordella explicava que «psicològicament necessito una mica de descans i canviar el xip. Ha estat l'última prova en competició i ara em dedicaré més a fer alguna pedalada o coses amb ritmes més moderats, per gaudir d'una altra manera de la mountain bike».

Llordella va ser el primer classificat de la prova de 38 quilòmetres, arribant després de poc més de dues hores de recorregut. El va seguir Joan Iglesias, amb una bicicleta elèctrica. El segon classificat en bicicleta normal va ser Umbert Almenera i el tercer, Javier López. En dones, l’única participant va ser Patricia Quesada.

Pel que fa a la prova curta, de 20 quilòmetres, Santi Cherino es va imposar amb una bicicleta elèctrica. Entre les BTT normals, Cristian Sanjaume va ser el primer, Jaume Caballero el segon i Laura Martí la tercera, seguida de molt a prop per Maria Sau, quarta en el global i segona femenina.

La participació va ser un èxit, en un itinerari molt enfangat després de les pluges. Josep Cano, vocal de la Unió Ciclista Campdevànol, entitat organitzadora de la prova, explicava que després de la primera edició «vam augmentar la participació a 300 i hem tornat a emplenar. Han estat unes expectatives que ni nosaltres mateixos ens imaginàvem». L’any vinent no es preveu ampliar les places de la prova. 300 participants sembla el nombre idoni.