La FES i la UVic porten un curs de formació universitària al Ripollès

Al gener començarà un curs d'Enginyeria de Processos i Mètodes a les instal·lacions de la FES

per Redacció

Educació

Signatura del conveni entre la UVic-UCC i la Fundació Eduard Soler
Signatura del conveni entre la UVic-UCC i la Fundació Eduard Soler | @UVic_FEC

La Fundació Eduard Soler de Ripoll i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya han arribat a un acord per a la realització d’un curs d’Enginyera de Processos i Mètodes, que s’impartirà a les instal·lacions ripolleses. Aquest, durarà 80 hores i tindrà lloc del 25 de gener de 2019 al 28 de juny, cada divendres a la tarda durant quatre hores. Es formarà als alumnes en lean manufacturing i millora contínua, simulador de processos i anàlisi de resultats, mapa de flux de valor, indústria 4.0 i automatització. La metodologia es basarà en el treball d’exercicis pràctics i de casos reals, com informa la FES.

El curs s’adreça a exalumnes que hagin fet cicles formatius a la Fundació, per adquirir així uns coneixements superiors, i també a professionals que desenvolupin la seva carrera en àrees diverses. Tant Ramon Vilardell, president de la FES, com Joan Mansou, rector de la UVic-UCC van destacar que la col·laboració «contribueix a l’objectiu compartit de beneficiar el teixit industrial del Ripollès i d’Osona» i que l’acord «és el resultat de la bona relació existent entre les dues parts». La firma del conveni ha tingut lloc aquest mes d’octubre a la Casa Convalescència de Vic.

El nou curs suposa l’arribada de la formació universitària en l’àmbit de la gestió i les tecnologies al Ripollès. Per una altra banda, vol aportar eines a la gestió eficient dels processos productius, per donar una millora competitiva a les empreses del territori.