Pau Menoyo, campió estatal de descens en BTT amb només 15 anys

El jove santjoaní va guanyar el campionat d'Espanya en categoria Cadet a Córdoba

per Xevi Pujol

Esports

Pau Menoyo entrenant a Sant Joan de les Abadesses
Pau Menoyo entrenant a Sant Joan de les Abadesses | Xevi Sunyol

Fa unes setmanes, aquest jove de 15 anys de Sant Joan de les Abadesses va participar en el Campionat d'Espanya de descens en BTT a Rute (Córdoba), i el va guanyar en categoria Cadet. Ell és en Pau Menoyo. Fa un any practicava trial en moto, però finalment va notar que se sentia més còmode sense motor. Ara, la seva passió consisteix en baixar muntanyes a tota velocitat amb la bicicleta. Una activitat que compagina amb els estudis de 4t d'ESO.

«Anara a entrenar és un gust, és el que necessito després de l'escola cada dia. Agafo la bici i vaig a fer baixades el màxim ràpid possible, intentant perfeccionar els errors que pugui fer en les curses, simulant que estic competint», explica.

Pau Menoyo ens explica la seva rutina d'entrenaments | Xevi SunyolDes de la seva bona actuació al Campionat de Catalunya, un entrenador de Lleida l'ajuda en la seva rutina diària. La clau, no haver de frenar gaire per agafar la màxima velocitat.

«A banda d'estar en contacte amb la natura, fas esport i també té molta adrenalina», diu Menoyo.

La temporada de les proves de descens comença al febrer i acaba ara, a la tardor. Per tant, a l'hivern arriba l'època de recuperar forces. El principal repte de futur d'en Pau és arribar a disputar un campionat del món.

Tot i no comptar amb massa proves de descens, el Ripollès és un terreny idoni per practicar aquest esport.