Ribes de Freser vol un Institut Escola pel curs que ve

El ple de l'ajuntament aprova una moció conjunta on es demana a Ensenyament la fusió dels dos centres actuals

per Redacció

Arreu, Educació

Ribes de Freser demana la fusió dels dos centres educatius
Ribes de Freser demana la fusió dels dos centres educatius | Arxiu

L'Ajuntament de Ribes de Freser vol que els centres de primària i secundària es fusionin amb la creació d'un Institut escola. La intenció és que el nou centre entrés en funcionament a partir del curs que ve. Ja hi ha negociacions amb el departament d’Ensenyament, que tindrà la última paraula. La mesura s'ha aprovat amb el suport de tots els regidors a través d'una moció conjunta, incorporada d’urgència en el ple del mes d’octubre. L'alcalde, Marc Prat, explica que "la mesura que l'ajuntament duu a terme no és només per corregir la davallada d'alumnes. És perquè tinguem un molt bon projecte educatiu, i amb la fusió dels dos centres, això ens ha de permetre avançar i ens ha de permetre millorar"

Els danys causats pel temporal ascendeixen als 230.000 euros, en un balanç provisional enviat a la Generalitat. Hi ha actuacions que s'haurien d'afrontar en breu com reparar dos murs, situats als passejos Àngel Guimerà i Can Recolons. La decisió definitiva sobre els futur dels cedres del primer punt encara no s'ha pres encara però l’ajuntament reitera que és prioritzarà la seguretat. No hi haurà una línia d'ajuts públics per als privats afectats pel temporal. S'han d'adreçar a les asseguradores.

Per últim, les obres al barri del pavelló avancen amb normalitat. Les de l'equipament esportiu estan a punt d'enllestir-se després d'acumular un cert retard. També s'està actuant a la carretera de Ribes Altes.